Hotell och konferens

Tagehus hotell- och konferensanläggningar är belägna i centrala Amsterdam, Stockholm, Åre och Mälardalen. Hotellmarknaden är intressant och Tagehus tittar på investeringar i nya hotellfastigheter i
såväl Sverige som i övriga Europa.

Redo att tillreda
nästa hotellkoncept

Tagehus äger fem hotell- och konferensanläggningar varav den största är det prisbelönta Marriott-hotellet i centrala Amsterdam med cirka 400 rum. Övriga ligger i Stockholmsområdet och Mälardalen.

Tagehus har lång erfarenhet av att äga och driva hotellrörelser.

Den första investeringen i hotellfastigheten i Amsterdam gjordes 1990 varefter engagemanget ökat successivt. Numera tar hotellet emot cirka 190 000 gäster per år. De senaste åren har fler hotellanläggningar tillkommit i Sverige och hela hotellkoncept erbjuds, inklusive projektering, byggnation, inredning och design. I Sverige är fokus främst prisvärda, fyrstjärniga hotell i Stockholm och Mälardalstrakten samt fortsatt utveckling av herrgårds- och konferensanläggningarna.. I Amsterdam ligger fokus främst på att identifiera nya hotellverksamheter inklusive drift som kan komplettera Marriott-anläggningen.

  • 2 063,3 Mkr
  • Total värdeportfölj 7 Mdr

Allt om affärsområdet Hotell & Konferens →
(utdrag från åresredovisningen 2016)

Hotel Marriott i Amsterdam

Hotellet har närmare 200 anställda och var det första i Marriott-kedjan som öppnade utanför Nordamerika. Hotellet har cirka 400 rum.

Bästa läget vid Stadhouderskade i centrala Amsterdam.

Hotellfastigheten är helägd av Tagehus sedan 1996 och har genomgått omfattande renoveringar under de senaste åren. Verksamheten har utvecklats väl och hotellet utsågs till Årets Marriott-hotell i Europa 2016. Samarbetet med Marriott har givit oss värdefulla erfarenheter som används då nya investeringar i hotellfastigheter utvärderas.

Övriga fastigheter i Amsterdam

Utöver Marriott fastigheten äger Tagehus två fastigheter i centrala Amsterdam, varav den ena är delägd.


Den helägda fastigheten utgörs av 2 800 kvadratmeter uthyrningsbar yta samt ett 20-tal parkeringsplatser. Fastigheten förvärvades år 2000, ursprungligen för att konverteras till hotell, då den ligger i direkt anslutning till Marriott-fastigheten.

Den andra fastigheten förvärvades under 2016 och ligger i norra Amsterdam. Området är under utveckling och det finns potential att förädla fastigheten på sikt. Tillträde skedde under våren 2017.

Grow Hotel AB, Solna Strand

Hösten 2016 vann Tagehus ett anbud som operatör av ett nytt hotell som uppförs i Solna strand


Projektering pågår och sker i samarbete med fastighetsägaren Humlegården. Tagehus nyttjar till stor del samma byggkompetens och nätverk som bland annat uppförde Time Hotel i Vasastan.

Det nya hotellet kommer att ingå i kedjan Best Western och ligger mellan Solna och Sundbyberg med närhet till lokala kommunikationer, flygbussar och restauranger. Hotellet ska vara fyrstjärnigt med 176 rum, restaurang, bar, lounge, gym och bastu. Grow väntas öppna hösten 2018.

Projektet är ytterligare ett bevis för att Tagehus har etablerat ett konkurrenskraftigt erbjudande inom projektering, byggnation, ägande och drift av hotell inklusive designkoncept.

Hotel Park Astoria i Enköping

Park Astoria har en marknadsposition som kan liknas vid det traditionella stadshotellet med ett fullserviceerbjudande inklusive restaurang och konferensdel.

135 rum om 4 600 kvm

Tagehus äger 51 procent av hotellfastigheten som består av 135 rum fördelade på 4 600 kvadratmeter. Resterande del ägs av familjen Chibba. Hotellrörelsen ägs till 51 procent av familjen Chibba, som tecknat ett fast hyresavtal med Tagehus. Resterande del av rörelsen ägs av Tagehus.

Time Hotel, Stockholm

Time Hotel är beläget i Vasastan i Stockholm och ingår i hotellkedjan Best Western.


Hotellet har 144 rum, varav 15 rum med ett litet pentry för längre vistelser. Time Hotel är fyrstjärnigt och är utrustat med två konferenslokaler varav den ena har kapacitet för drygt 70 personer.

Tagehus äger fastigheten och har tecknat ett 20-årigt omsättningsbaserat hyresavtal med driftbolaget.

Krägga Herrgård i Bålsta, Stockholm

Krägga Herrgård har anor sedan 1300-­talet och ligger drygt fem mil nordväst om Stockholm.


Totalt finns 11 byggnader på en areal om cirka 35 000 kvadratmeter inom egendomen.

Anläggningen har 45 hotellrum, fem mötesrum samt restaurang i herrgården med plats för 110 gäster. Dessutom en spektakulär eventlokal ”Stallet” som rymmer upp till 300 middagsgäster. Krägga Herrgård drivs som en självständig anläggning och ingår inte i någon kedja. Tagehus har fått ett bättre grepp om den samlade verksamheten efter det att även rörelsen övertogs 2014. Även om weekend- och festarrangemangen vuxit på senare år, dominerar fortfarande mötes- och konferensverksamheten.

Happy Tammsvik i Bro, Stockholm

Tammsviks Herrgård uppfördes 1921.

121 rum 45 kilometer nordväst om Stockholm

Tammsviks Herrgård vid Mälarens strand ligger dryga 4 mil  nordväst om Stockholm och stod klar 1921. I dag utgörs konferenshotellet av ett tiotal byggnader med totalt 105 hotellrum, restaurang och 40 mötesrum. Till Tammsvik hör även Villa Mälargården, en avskild plats för möte med ensamrätt; 16 hotellrum, mötesrum, utomhuspool samt relaxavdelning. Våren 2016 tilldelades Happy Tammsvik utmärkelsen Årets besöksnäringsföretag. Priset delades ut av Upplands Bro kommun och Visita Stockholm och går till företag inom besöksnäringen som bidrar till att privat och affärsresenärer attraheras att besöka kommunen.

Åre Ski Inn i Åre

På Åreskutans topp, mitt i skidområdet.


Café, restaurang och bar

Åre Ski Inn ligger mitt i Åres skidområde med café, restaurang och bar med totalt 300 gästplatser. Anläggningen inrymmer även en konferenslokal samt två mindre gruppmatsalar. Här finns även ett eget mikrobryggeri. Verksamheten drivs i egen regi under ledning av ett värdpar och har tio medarbetare på säsongsbasis.

Tagehus värderingar

Ömsesidig respekt, långsiktighet och nära relationer med kunder och intressenter har varit utmärkande för Tagehus sedan företaget grundades. Förhållningssättet bidrar till en ansvarstagande kultur i dialog med kunder, hyresgäster och andra intressenter.