Tagehus har tecknat avtal med Järfälla kommun om att bygga, äga och driva kommunens nya simhall. Den nya anläggningen beräknas få 400 000 besök per år, vilket kommer att göra den till en av landets mest besökta simhallar. Byggnationen påbörjas i höst och anläggningen beräknas stå färdig kring årsskiftet 2017-2018.

Den nya simhallen kommer att bli en av de större i regionen med en 50×25-metersbassäng, hopptorn, äventyrsbad med två rutschbanor, två multibassänger med höj- och sänkbar botten samt ett stort gym och generösa ytor för gruppträning.

Den nya simhallen är utformad i nära dialog med kommunen. Föreningslivet kommer att få tillgång till en anläggning som möter höga krav på träningsverksamhet och tävlingsarrangemang. Samtidigt blir Järfälla en av Storstockholms viktigaste mötesplatser för vattensport, träning, rekreation och folkhälsa

– Det känns mycket bra att ett nytt avtal är på plats för simhallen. Den nya simhallen innebär dubbelt så mycket bassängyta för Järfällaborna jämfört med idag och föreningarna kommer att få mycket bättre förutsättningar för träningsverksamhet och tävlingar. En stor och bra simhall behövs när Järfälla växer, säger Göran Persson, tf. kommundirektör.

– Vi är tacksamma för att vi har fått Järfälla kommuns förtroende. Vi vill skapa en plats för sport, motion, lek och friskvård där alla oavsett ålder och intresse hittar något som passar just deras behov, säger Olle Stadig, fastighetschef på Tagehus.

Simhallen byggs och ägs av Tagehus Holding AB under en avtalsperiod om 30 år. I projektgruppen ingår Liljewall arkitekter, totalentreprenören NCC samt det av Tagehus helägda bad- och friskvårdsföretaget Medley som kommer att svara för driften av verksamheten. Simhallen kommer att ligga i Jakobsberg, invid nuvarande anläggning från 1971.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Olle Stadig, fastighetschef Tagehus
Tel. 070-551 96 86

Mattias Jonsson, VD Medley
Tel. 073-973 94 45