Time Hotel Group, som ägs av Tagehus och Hotel Hagagatan AB, har träffat ett 20-årigt hyresavtal med Humlegården om att driva hotellverksamhet i Solna Strand. Hotellet kommer att ha cirka 170 rum, restaurang och gym. Byggstart är planerad till hösten 2016 med beräknat färdigställande sommaren 2018.


Det nya Grow Hotel blir Time Hotel Groups tredje hotell i Stockholms- och Mälardalsregionen. Det blir ett fyrstjärnigt hotell av midscale-karaktär som kommer att erbjuda attraktiva hotellrum men även mindre rum med pentry. Ambitionen är att skapa en ny mötesplats med en inbjudande lounge och restaurang med generösa öppettider som kompletterar områdets serviceutbud.

Vi vill erbjuda ett modernt och hållbart hotell där stor vikt läggs vid design, utformning och smarta digitala lösningar samtidigt som konceptet med såväl hotellrum som mindre studios gör att vi kan attrahera flera marknadssegment. Aveqiagruppen under ledning av David Berggren kommer ansvara för att hotellet får ett attraktivt mat- och dryckesutbud”, säger Reshi Chibba, VD för Hotel Hagagatan.

Time Hotel Groups affärskoncept innefattar  fastighetsägande drift av hotellrörelser samt projektering. Fokus är främst hotell i Stockholm och Mälardalen med affärs- och nöjesresenärer som huvudsakliga målgrupper.

Vi är glada att göra det här tillsammans med Reshi Chibba och Hotel Hagagatan AB, som har lång erfarenhet av att utveckla och driva hotellverksamhet med olika koncept. Det här är ett steg helt i linje med vår tillväxtstrategi. Tagehus ser också fram emot ett bra samarbete med Humlegården och att kunna nyttja varandras kompetenser i detta projekt”, säger Johanna Lisskar, fastighetschef Tagehus.

Hotellet kommer att ligga mycket centralt med goda kommunikationer inklusive tunnelbana, buss- och tågstationer.


För ytterligare information, vänligen kontakta:
Reshi Chibba
, VD Hotel Hagagatan
Tel. 070-880 23 73


Johanna Lisskar, fastighetschef Tagehus
Tel. 08-545 417 56